Beliggenhet

Helårsdestinasjonen Nesbyen


For mange er Nesbyen bare et sted på reisen mellom øst og vest – et veiskilt man passerer i bil eller Bergensbane på vei til en hytte, et fjell eller et annet sted lenger borte. Men stopp et øyeblikk! Hvorfor ikke bli her en stund og finne ut hva som gjør Nesbyen og fjellene rundt til ett av Norges mest populære hytteområder?

Vakkert fjellandskap med uendelige turmuligheter

Her, i hjertet av Hallingdal, bare to timers kjøretur fra Oslo, finner du alt du kan ønske deg av et feriested i fjellet: Vakkert fjellandskap med uendelige turmuligheter om sommeren, kilometervis med velpreparerte løyper for langrenn og alpint om vinteren, gode veier helt frem – og nærhet til et tradisjonsrikt og livlig tettsted, der du får det meste du ellers måtte trenge for en vellykket ferie eller helg i fjellet.

Vinter med og uten ski

Nesfjellet har over 450 kilometer med velpreparerte langrennsløyper i høysesong, og løypenettet er tilknyttet hele Hallingdal, som strekker seg fra Norefjell til Geilo, så her slipper du ikke opp for turopplevelser – enten du søker dem på snaufjellet eller i lunt skogsterreng.

Nesbyen Alpinsenter trekker også mange skiglade familier til Nesfjellet, med fem heiser, 13 nedfarter, to skiparker for jibbing og snowboard og et eget område for barn. Den flotte Skistua serverer både mat og afterski, og skibutikken tilbyr både skiskole og leie av utstyr.

Nesfjellet byr også på mye moro uten ski på beina: Et besøk til Langedrag Naturpark for å møte tamme og ville dyr er en favoritt. Her får du også prøve deg som hundekjører, eller du kan bli med på kanefart med hest og slede.

Full fart på sommerføre

Den som er så heldig å ha en hytte i Nesfjellet Hyttegrend, har et fantastisk utgangspunkt for å holde seg i aktivitet gjennom sommeren, med alt fra utfordrende stisykling og tøffe toppturer til avslappende vandringer innover i fjellet – gjerne med fiskestang, bærspann og badebukse.

Nesfjellet Hyttegrend omkranses dessuten av en nihulls golfbane som byr på en helt annen type turopplevelse; 6,2 km vandring i vakkert fjellterreng, med store greener, flere treningsområder og en hyggelig golfkafé.

Liker du å sykle, kan du også glede deg over at Nesfjellet Hyttegrend ligger like ved sykkelløypa som tar deg til nabostølslaget Bøgaset og videre til stølene Kuluset og Nystølen. Nesfjellet jobber også med å utvikle sykkelnedfarter i skisenteret for sommerbruk.

Utallige turmuligheter både om sommeren og vinteren.